Zorgpad persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheidsproblematiek kan zich op verschillende manieren uiten. Vaak gaat het om langdurige denk- en gedragspatronen waardoor iemand vastloopt in contacten met anderen. Bijvoorbeeld door agressie of grenzeloos gedrag (borderline). De Woenselse Poort biedt intensieve behandelingen aan cliënten die vanwege een persoonlijkheidsstoornis in aanraking zijn gekomen met justitie. Anja en Charly delen hun persoonlijke ervaring.

Anja

Justitie was het helemaal zat met Anja. Na de zoveelste arrestatie vanwege diefstal hing haar twee jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Uiteindelijk kreeg Anja een verplichte behandeling opgelegd in de Woenselse Poort om te werken aan haar persoonlijkheidsproblematiek. Die behandeling is haar redding geweest, zegt ze zelf.

Lees het verhaal van Anja

Charly

Charly verdiende jarenlang zijn geld met dealen, overvallen en afpersing. Daarbij liep hij geregeld tegen de lamp. Hij blijkt te lijden aan 'anti-sociale gedragsproblematiek en agressieproblemen'. In De Woenselse Poort komt Charly tot het besef dat het misschien anders kan: "Ook voor iemand als ik". 

Lees het verhaal van Charly

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken