Cliënt over Houtlaws: ‘een creatieve uitlaatklep’

Na een periode van veel stress en onderdrukte emoties, belandde C. een paar jaar geleden voor het eerst in een psychose. In de periode die volgde, gebeurde dit vaker. In zijn laatste psychose pleegde hij strafbare feiten. Daarom is hij nu bij ons in behandeling. Hij is twee keer per week te vinden bij onze houtbewerkingsplaats: Houtlaws. Hier werken cliënten onder meer aan opdrachten van bedrijven en particulieren. Denk hierbij aan insectenhotels, boekenkasten, vogelhuisjes en picknicktafels.

C. voelt zich hier als een vis in het water. Hij heeft een universitaire studie afgerond richting vormgeving en ontwerpen. Iets waar hij vervolgens ook een eigen bedrijf in had. “Ik ontwierp decors voor onder andere festivals. Dat ik hier nu aan de slag kan met hout vind ik heel fijn. Ik heb een rijke fantasie en vind het ontzettend leuk om zelf iets te maken en het eindresultaat te zien”, vertelt C. Maar misschien nog wel belangrijker is de structuur die deze werkplaats hem biedt. “Hier komen geeft me een dagritme en het gevoel van een ‘gewone’ werkweek. Hier bezig zijn geeft me voldoening en innerlijke rust.” Iets wat hij hard nodig had na een periode waarin hij veel emotionele klappen heeft gehad. Nu hij in behandeling is, heeft hij de ruimte om onverwerkte emoties aan te pakken.

Een opvallende creatie is zijn stoel met slechts 2 poten. Geïnspireerd op het feit dat mensen vaak op de twee achterpoten wiebelen. Zijn stoel is een stuk stabieler maar vraagt nog steeds om wat balanceerskills. 😉 Op dit moment is C. enthousiast bezig met het buigen van hout om hier vervolgens mooie creaties van te maken. Zoals een tafel en boekenplank. Om het hout te kunnen buigen heeft hij zelf een mal gemaakt.

Meer over Houtlaws zie je op hun eigen Facebookpagina.

Een andere update lezen?