Meepraten over jouw behandeling

Meepraten over jouw behandeling? Dat kan op verschillende manieren.

Jij weet zelf het beste wat bij jou past. Daarom krijg je bij De Woenselse Poort de ruimte om mee te denken en te praten over onderwerpen die jou aangaan. Bijvoorbeeld je behandeling, je dagprogramma of hoe je je vrije tijd besteedt.

Meepraten over jouw behandeling

Tijdens het overleg met je behandelteam kun je jouw ideeën en voorstellen inbrengen. Bijvoorbeeld als je vindt dat iets anders of beter kan. Of als je aandacht wilt voor dingen die jij belangrijk vindt. Het behandelteam neemt jouw inbreng serieus.

Je hebt het recht om alle documenten en rapportages in jouw persoonlijk dossier te bekijken. Vraag het je persoonlijk begeleider.

Inzicht in jouw situatie met de zelfscore-app

Met de zelfscore-app kun je zelf ontdekken wat goed gaat en wat nog beter kan. Met de app krijg je meer zicht op jouw risicofactoren. Dit zijn situaties of omstandigheden die bepaald gedrag uitlokken, zoals schelden of agressie.

Zelfscore-app

Hoe werkt het?

Deze video kun je alleen bekijken als je akkoord gaat met plaatsing van cookies door Youtube.

In de beveiligde app beantwoord je enkele vragen. Dit zijn dezelfde vragen als de vragen die het behandelteam beantwoordt in de Risicotaxatie HKT-R. De app toont jouw scores in een plaatje. Het plaatje laat je zien op welke onderdelen je vooruitgaat en waar je nog aan moet werken.

De zelfscore-app geeft je meer invloed op de behandeling en helpt je om na te denken over je eigen gedrag. Je kunt bijvoorbeeld hulp vragen bij lastige onderdelen of persoonlijke doelen stellen. Als het nodig of wenselijk is, passen we de behandeling aan.

Online werken aan jouw persoonlijke doelen

De online behandelomgeving Minddistrict geeft je de mogelijkheid om te werken aan onderwerpen die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld persoonlijke doelen die je wilt bereiken zoals beter slapen, minder stress of omgaan met ontwenningsverschijnselen.

Je kunt deze en andere online modules volgen via de iPad van De Woenselse Poort, waar en wanneer je maar wilt. Ook kun je via Minddistrict mailen en contact hebben met je hulpverlener via de chatfunctie.

Contact

We helpen je graag.

Meer weten? Neem contact met ons op.