Theo Maassen op date in De Woenselse Poort

Cabaretier Theo Maassen heeft samen met theatermaker Laura van Dolron 24 uur doorgebracht in De Woenselse Poort. Het duo maakt een reeks voorstellingen genaamd Blind Date. Hiervoor gaan zij naar bijzondere plekken, zoals een AA-bijeenkomst of illegale daklozenopvang. Ze maken er vervolgens, vaak nog dezelfde dag, een voorstelling over in De Kleine Komedie in Amsterdam. Zo proberen ze een stem te geven aan mensen in de samenleving die we niet vaak horen. Om zo de dag te eindigen met een totaal anders perspectief dan waarmee ze ‘m begonnen.

Theo en Laura hebben verschillende activiteiten bijgewoond binnen de kliniek zoals dramatherapie en het vrijdaggebed. Ze gingen in gesprek met cliënten en medewerkers. “Ik voel me best op mijn gemak hier. Het is hier vele malen leuker dan een dagje naar de Efteling met het gezin”, vertelt Theo. Het is voor De Woenselse Poort uniek om buitenstaanders te laten overnachten maar: “Wij vinden het belangrijk dat mensen kennis krijgen over waar wij als kliniek voor staan en wat wij doen”, vertelt Gertrude Graumans, algemeen directeur De Woenselse Poort. “Er bestaat nog veel stigma rondom zo’n kliniek en haar cliënten. Theo en Laura hebben een groot podium om te delen wat zij hebben ervaren en gezien. Dat is heel waardevol.”

Zondag 26 februari was Gertrude samen met collega’s aanwezig bij de voorstelling. “Ze hebben een mooi realistisch beeld geschetst. De opgave waar onze cliënten voor staan, de liefdevolle werkwijze en bejegening door onze medewerkers… En belangrijk: dat de realiteit veel genuanceerder is dan vaak in de media wordt gepresenteerd. Zij hebben de zachte kant van ons werk gezien en waren ontroerd. Hun beeld van een forensisch psychiatrisch kliniek is echt veranderd”, aldus Gertrude.

Theo Maassen en Laura Dolron op bezoek bij De Woenselse Poort met Gertrude Graumans en Jeroen Kampkes.
Theo Maassen en Laura van Dolron met directeuren Jeroen Kampkes en Gertrude Graumans.

Een andere update lezen?