Dutch Cell Dogs: werkboek voor cliënten

Cliënten die meedoen aan het programma van Dutch Cell Dogs, kunnen voortaan al hun ervaringen bijhouden in een persoonlijk werkboek. Ze leren stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling en emoties.

Hoe voelt het om verantwoordelijk te zijn voor een hond? Hoe vind je het om te worden aangestuurd door de instructeurs? Hoe is je zelfvertrouwen tijdens de training? Het boekje biedt de kans om te reflecteren én het is een blijvende herinnering aan hun hond. Zij blijven namelijk de eigenaar van het werkboek en kunnen er foto’s van zichzelf met hun hond in plakken.

Het is een mooie doorontwikkeling in de samenwerking met Dutch Cell Dogs. Sinds 2015 komen zij binnen met honden die getraind worden door onze cliënten. Het streven is onder meer dat het nieuwe werkboek een toegankelijk middel voor cliënt en behandelaar is om gezamenlijk doelen op te stellen en de ontwikkelingen inzichtelijk te maken.

Het werkboek is bedacht door Yara Bekkers. Zij studeerde eerder dit jaar af (Social Work) bij De Woenselse Poort in samenwerking met Dutch Cell Dogs.

Een andere update lezen?