Babs: de avontuurlijke geit

Dit is Babs. Een dwerggeit die wel houdt van avontuur. Zo is ze dol op racen. Met de kruiwagen… Babs heeft het nodig om bezig te zijn en geprikkeld te worden. Twee cliënten zijn gaan samenwerken om leuke en geschikte omgevingsverrijking voor Babs te vinden. Op een dag sprong Babs in een lege kruiwagen en ze was niet van plan daar weer van af te komen. Ook toen de kruiwagen werd verplaatst bleef ze kwispelend staan. Dat is positief, dachten de cliënten!

Ze liepen een rondje met Babs in de kruiwagen. Dit vond ze zo leuk dat toen de kruiwagen tot stilstand kwam, ze geïrriteerd stampte. Waarop de cliënt nog maar een rondje ging doen. Babs was weer helemaal in haar element.

Gas erop!

Uiteindelijk ontstond er een samenwerking tussen deze twee cliënten en Babs. Babs kwam er al snel achter dat wanneer ze in de kruiwagen stampte, er met haar gereden werd. Uiteindelijk mondde deze samenwerking uit in rondjes rennen met Babs in de kruiwagen. Een ware evenwichtstraining voor haar. En als het voor mevrouwtje niet hard genoeg gaat, geeft ze “gas” door te stampen in de kruiwagen. Sterker nog: het vragen om rondjes rijden aan de mens bleef niet beperkt tot deze twee cliënten. ‘Ben je mens en kan je met een kruiwagen lopen? Dan kan je dat ook met mij erin.’ Tot op de dag van vandaag worden Babs en de cliënten hier nog altijd vrolijk van. Ondanks dat het stiekem best hard werken is voor de mens. Rondrennen met zo’n geit in je kruiwagen…

Werken met dieren

Babs is een van onze getrainde “therapie” dwerggeitjes. Babs woont met haar kudde (Keizer, Daisy en Blacky) al ruim 7 jaar in De Woenselse Poort. Het verzorgen van de dieren is onderdeel van een dagbestedingsproject.  We leren cliënten dat, net als zij zelf, ook de dieren meer nodig hebben dan een natje en een droogje. Naast een schoon hok, een bak water en brokken, hebben ook de dieren het nodig om geestelijk positief gestimuleerd te worden. We leren cliënten om naar het dier te kijken en naar wat hij/zij nodig heeft om gelukkig te zijn. Op deze manier maken we het voor cliënten heel inzichtelijk wat het inhoudt om de ander en jezelf echt te zien en respect te hebben voor elkaars grenzen en behoeftes.

Lees ook ‘Dagbesteding met dieren: “Die oordelen niet”’

Een andere update lezen?