Publiek maakt kennis met De Woenselse Poort

De Woenselse Poort opende zaterdag 18 maart haar deuren voor het publiek. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over forensische psychiatrie, behandeling en veiligheid. We mochten 100 bezoekers welkom heten. “Ik ga Social Work studeren en daarom vind ik het interessant om te zien hoe het hier werkt en wat er allemaal gebeurt”, vertelt Indy. Zij was samen met haar moeder gekomen.

Ander beeld
Bezoekers kregen o.a. een rondleiding over het terrein, zagen Dutch Cell Dogs in actie en konden vragen stellen aan cliënten die zichzelf daar beschikbaar voor hadden gesteld en professionals. “Het is goed dat zo’n open dag wordt georganiseerd. Veel mensen zijn negatief over tbs. De verhalen die je hier hoort geven toch een wat ander beeld. Het is belangrijk om kennis te delen over hoe het hier werkt”, aldus een bezoeker.

Ook de media uit onze regio hebben de Open Dag bezocht. De artikelen en filmbeelden van het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant TV, samen met Studio040, geven een impressie van het evenement.

De Open Dag bij De Woenselse Poort was onderdeel van de landelijke Open Dag van TBS Nederland. In totaal openden tien forensisch psychiatrische centra en klinieken in Nederland hun deuren. De belangstelling van het publiek voor deze Open Dagen is enorm.

Een andere update lezen?