Podcast: Veroordeeld tot zorg

Hoge hekken met prikkeldraad. Met daar achter een terrein van zeker vijf voetbalvelden groot. De Woenselse Poort is voor veel Eindhovenaren een geheimzinnige plek. Het wordt een gevangenis genoemd, of een tbs-kliniek, maar dat is het niet. De Woenselse Poort is een forensische kliniek die geestelijke gezondheidzorg biedt aan mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd én een psychische stoornis hebben. De wereld van de forensische zorg roept in de samenleving emoties en vragen op.  

We geven daarom een kijkje achter de muren. Wat voor mensen zitten daar? Hoe worden zij behandeld? En hoe ziet terugkeer naar de samenleving eruit?

In deze podcastserie nemen we je mee in onze wereld. We praten met onder meer cliënten, behandelaren en een ervaringsdeskundige. Anthony werd veroordeeld voor poging tot brandstichting en werkte in het begin niet mee aan zijn behandeling. Dominique heeft jarenlang in de gevangenis gezeten en was naar eigen zeggen “crimineel, onbereikbaar en koud”. Allebei vertellen ze over hun behandeling en blikken ze vooruit op hun leven na De Woenselse Poort. Ook geven we inzicht in onze behandelvormen en de aanpak van verlof.

Vanaf woensdag 13 oktober komt er elke week een nieuwe aflevering online. In totaal zijn er vijf afleveringen.

Veel luisterplezier!

Deze video kun je alleen bekijken als je akkoord gaat met plaatsing van cookies door Anchor.

Apple Podcasts.

Een andere update lezen?