GGzE benoemt Machteld Ploeg tot nieuwe bestuurder

Met ingang van 1 september 2020 is Machteld Ploeg benoemd tot lid raad van bestuur van GGzE.

Met ingang van 1 september 2020 is Machteld Ploeg benoemd tot lid raad van bestuur van GGzE. Zij volgt dan Marie-Louise Vossen op, die begin dit jaar bestuurder werd bij Libra. Samen met voorzitter Joep Verbugt zal Machteld Ploeg de raad van bestuur van GGzE vormen.

Sporen verdiend in bedrijfsvoering en innovatie

Machteld Ploeg heeft zowel een bedrijfskundige achtergrond als een achtergrond in de klinische en gezondheidspsychologie. Ze heeft haar sporen verdiend met vernieuwingen op het snijvlak van kwaliteit van zorg, ondernemerschap en gezonde bedrijfsvoering in ziekenhuiszorg, GGZ en sociaal domein.

Op dit moment geeft ze bij Arkin leiding aan Mentrum, een grote GGZ-instelling voor intensieve acute en langdurende psychiatrie, en de spoedeisende psychiatrie Amsterdam (SPA).  Zij houdt zich niet alleen bezig met de bedrijfsvoering maar heeft zich ook met veel passie ingezet voor een sterke wijkgerichte GGZ.

“Machteld kent de GGZ goed en haar opvattingen sluiten uitstekend aan bij de koers en missie van GGzE”, zegt Joep Verbugt, voorzitter raad van bestuur van GGzE. “Ik verheug me op een heel plezierige en constructieve samenwerking.”

Verbinding

Machteld Ploeg: “Ik herken me in de waarden van Planetree en de innovatieve zorg van GGzE. De visie van GGzE, de voorwaarts- en mensgerichtheid van medewerkers en Joep als bestuurder en de technologie-impuls uit regio Eindhoven ademen een energie uit waar ik mij als bestuurder graag aan verbind. Ik verheug me op de kennismaking met de medewerkers en cliënten!”

Vruchtbare samenwerking

“In Machteld Ploeg hebben we voor GGzE een koersvaste, mens- en resultaatgerichte bestuurder gevonden met wiens benoeming GGzE haar ingezette koers op voortvarende wijze kan voortzetten”, meldt Gerard Mertens, voorzitter van de raad van toezicht. “Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Een andere update lezen?

Ook interessant