Familie bezoekt De Woenselse Poort

Zaterdag 25 februari hebben familieleden van medewerkers een kijkje kunnen nemen in De Woenselse Poort. Zij hebben kennis gemaakt met het bijzondere werk in de forensische psychiatrie.

Ondermeer gaven cliënten en medewerkers uitleg over het verblijf op de afdeling, de behandeling, over het werk in de tuin en bij ‘arbeid’, over de inzet van ervaringsdeskundigen en het naastenbeleid. Door Team Zorg & Veiligheid werd getoond en verteld hoe zij veiligheid voor cliënten en collega’s zeker stellen. Bezoekers konden zelf drama- en muziektherapie ervaren en de Dutch Cell Dogs gaf een demonstratie hoe asielhonden worden getraind door cliënten van de kliniek.

Ook op 18 maart is de kliniek opengesteld. Dan voor het publiek. Tien forensisch psychiatrische centra en klinieken, verspreid over 13 locaties, geven bezoekers een kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over forensische psychiatrie, behandeling en veiligheid. Door de grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om hiervoor aan te melden.

De Woenselse Poort vindt het belangrijk dat belangstellenden kennis kunnen maken met forensische psychiatrie. Daarom zullen er ook in de toekomst open dagen worden georganiseerd. Graag beantwoorden wij uw vragen. U kunt deze sturen naar info@dewoenselsepoort.nl


Lees ook het eerdere bericht:

18 maart: Open Dag De Woenselse Poort

Een andere update lezen?