Cliënt behaalt certificaat

Bij dagbestedingsproject De Tuin leren cliënten diverse vaardigheden ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. Nu kunnen ze dit extra kracht bijzetten met een certificaat.

Cliënt D. heeft vol trots het eerste certificaat ‘Bosmaaien’ ontvangen. Het kunnen behalen hiervan is een nieuw initiatief binnen De Woenselse Poort. Bij dagbestedingsproject De Tuin leren cliënten diverse vaardigheden ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. Nu kunnen ze dit extra kracht bijzetten met een certificaat.

D. komt ongeveer één keer per week bij De Tuin, zag de bosmaaimachine en raakte geïnteresseerd. “Om ermee te mogen werken heb je een papiertje nodig dus dat was mijn streven,” vertelt hij. Het traject met zowel praktijk als theorie ging voor hem met ups & downs: “Ik dacht weleens: aargh, moet ik weer. Maar ik heb doorgezet en dat heeft z’n vruchten afgeworpen.”

“Het heeft zijn vruchten afgeworpen”

Activiteitenbegeleider Nick van Kouwenhoven kan dit beamen: “Hij heeft écht zijn schouders eronder gezet en een mooie stijgende lijn laten zien. Daar mag hij trots op zijn”. En dat is D. ook zeker. Het heeft hem zelfvertrouwen gegeven. “Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat het voor mij wél mogelijk is om iets af te maken. Ik heb doorgezet. En dat komt ook echt omdat ze hier in mij hebben geïnvesteerd; daar ben ik dankbaar voor. Nick was echt een goede leraar.”

De bedoeling is dat het certificaataanbod op termijn wordt uitgebreid. “Ik hoop dat we later ook een heftruck kunnen inzetten als leertraject”, zegt Nick. De oren van D. zijn meteen gespitst: “Dat lijkt mij ook echt leuk, man”.

Een andere update lezen?