Burgemeester bezoekt De Woenselse Poort

Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven, bracht donderdag 30 maart een werkbezoek aan forensisch psychiatrische kliniek De Woenselse Poort. De burgemeester was door de directie uitgenodigd om kennis te maken met de forensische zorg die wij bieden. Hij werd vergezeld door Samir Toub, wethouder in Eindhoven en Moniek Veldhoven, programmamanager zorg en veiligheid gemeente Eindhoven.

Na een kop koffie is er een wandeling door de kliniek gemaakt en heeft het gezelschap gesproken met cliënten. Onze cliënten zijn namelijk ook burgers van Eindhoven. De burgemeester was benieuwd naar het traject dat cliënten hier doorlopen en de zorg die zij krijgen. Daarbij kwam ook het hebben van verlof en beveiliging ter sprake.

Een onderdeel van deze eerste kennismaking met de forensische zorg was om eventuele stereotype beeldvorming te voorkomen of aan te passen. Dat is zeker gelukt, juist mede door het bezoek aan de afdeling.

Het is fijn dat de burgemeester ruimte heeft gemaakt – wetende dat hij door veel organisaties gevraagd wordt om als nieuwe burgemeester een bezoek te brengen – om zich te laten informeren. Hier zal zeker een vervolg op komen.

Burgemeester Dijsselboem bezoekt De Woenselse Poort.
(op de foto v.l.n.r.: Monique Veldhoven, Gertrude Graumans, Jeroen Dijsselbloem, Jeroen Kampkes en Samir Toub)

Een andere update lezen?