Maatjes helpen elkaar verder

Een maatje maakt je wegwijs in je nieuwe omgeving als je teruggaat naar de samenleving.

Als je na je opname bij De Woenselse Poort teruggaat naar de samenleving, is het fijn als je nieuwe mensen leert kennen. Iemand bij wie je terecht kunt met vragen of met wie je iets kunt ondernemen. De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040 brengt je in contact met zo’n maatje. Iets voor jou?

Wat kan een maatje voor je doen? 

Een maatje is een vrijwilliger die jou wegwijs maakt in je nieuwe leven. Denk bijvoorbeeld aan praktische zaken zoals het bezoek aan instanties of hulp bij financiële zaken. Maar je kunt ook samen leuke dingen doen. Bijvoorbeeld samen sporten, een film kijken of iets drinken op een terras. Cliënten en ex-cliënten van De Woenselse Poort hebben veel aan zo’n maatje. 

Hoe vind je een maatje? 

Woon je in de regio Eindhoven en heb je je na je behandeling bij de Woenselse Poort zin in een maatje? Neem dan contact op de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040. De medewerkers helpen je graag verder.

Aan de slag als maatje? 

Heb je tijd en zin om als vrijwilliger andere mensen weer op weg te helpen? We stellen jouw hulp zeer op prijs. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.  

Als maatje kun je rekenen op professionele ondersteuning. De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040 staat voor je klaar als je vragen hebt en helpt je met trainingen en intervisiebijeenkomsten. Daarnaast kun je rekenen op een (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering.

Maatje vinden

of maatje worden?

Neem contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040.