Klacht, tip of compliment

Heb je een klacht, tip of compliment? Laat het ons weten. We nemen jouw ervaringen serieus.

De Woenselse Poort doet er alles aan om jou de best mogelijke zorg te geven. Jij kunt ons vertellen of we daarin slagen. Heb je een klacht, tip of compliment? Laat het ons weten. Zo help je ons om de zorg en het verblijf bij De Woenselse Poort te verbeteren.

Je kunt je klacht, tip of compliment op verschillende manieren melden. We nemen jouw ervaringen serieus en gaan er vertrouwelijk mee om.

Vertrouwenspersoon

Ben je ontevreden over onderdelen van de behandeling of heb je een klacht? Bespreek het dan eerst met de direct betrokkene(n). Een gesprek lost vaak veel op.

Je kunt hierbij hulp vragen van je persoonlijk begeleider, een familielid, of naaste. Ook kun je aankloppen bij de patiëntenvertrouwenspersoon (PVP).

Kom je samen niet tot een oplossing, dan kun je terecht bij de complimenten- en klachtenfunctionaris of bij de klachtencommissie.

Complimenten- en klachtenfunctionaris

Als je klacht niet is opgelost na overleg met de vertrouwenspersoon kun je terecht bij de complimenten- en klachtenfunctionaris. Hij zoekt samen met jou en de betrokkenen naar een oplossing. De complimenten- en klantenfunctionaris behandelt klachten over vrijwillige zorg.

Ook een compliment of verbeterpunt kun je hier kwijt. Op basis van jouw input kunnen we onze zorg voortdurend verbeteren.

Kom je er samen met de complimenten- en klachtenfunctionaris niet uit? Dan kun je dit voorleggen aan de Geschillencommissie. De complimenten- en klachtenfunctionaris geeft je hierover meer informatie.

Klachtencommissie cliënten

De Klachtencommissie cliënten behandelt klachten over verplichte zorg. Dit houdt in dat je zorg krijgt op grond van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). In de brochure vind je een opsomming van het soort klachten waarvoor je bij de commissie terecht kunt, de zogenoemde klachtgronden.

De Klachtencommissie cliënten bestaat uit 3 leden, waaronder een psychiater en een jurist. De leden werken niet bij concern GGzE (de organisatie waar De Woenselse Poort bij hoort) en komen tot een onafhankelijke beslissing.

De commissie is wettelijk verplicht om uitspraken te publiceren op de website van GGzE. Dit gebeurt anoniem, je gegevens blijven geheim.

Downloads

Contact

We horen het graag

Klacht, tip of compliment? Neem contact met ons op.