Centrum voor BeZINning

Bij ons kun je terecht als je vragen of zorgen hebt over jezelf en je leven.

Leven met een psychiatrische ziekte of een (gedwongen) opname kan je behoorlijk uit balans brengen. Als je langer in behandeling bent, raak je veel kwijt: je vertrouwde leven, vrienden en je werk. Dat roept twijfels en vragen op. De geestelijk verzorgers helpen je bij het zoeken naar antwoorden.

Wat kunnen we voor je doen?

Tijdens het verblijf in een gesloten omgeving als De Woenselse Poort kun je soms je houvast even kwijtraken. Dat roept vragen op: Wie ben ik eigenlijk? Hoe verder in het leven? De geestelijk verzorgers van het Centrum voor BeZINning helpen je bij het zoeken naar antwoorden.

We hebben oog en oor voor je verdriet, hoop, levenslust of het verlies ervan. Je kunt een beroep op ons doen als je vragen hebt. Maar ook als je zonder speciale reden eens wilt praten, staan we voor je klaar. De gesprekken staan los van je behandeling, zijn vertrouwelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

We kunnen je op verschillende manieren ondersteunen. Je hoeft daarvoor niet gelovig of godsdienstig te zijn, jouw vraag staat centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

  • 1-op-1 gesprekken
  • groepsgesprekken over speciale vragen of onderwerpen
  • vieringen van belangrijke christelijke of islamitische feesten
  • rituelen: samen bidden, een kaars branden
  • verzorgen van een herdenkings- of afscheidsdienst na een overlijden

Ook hulpverleners en verwijzers kunnen bij ons aankloppen. Bijvoorbeeld voor consultatie, voorlichting en deskundigheidsbevordering.

Kijk verder

Contact

We helpen je graag.

Meer weten? Neem contact met ons op.