Buiten de psychiatrische behandeling valt overige zorg, zoals een bezoek aan een ziekenhuis, tandarts en fysiotherapeut. Afhankelijk van de forensische titel waarmee je opgenomen bent worden deze kosten vergoed door VGZ Justitie of je eigen zorgverzekeraar. Als je nog behandeld moet worden nadat de forensische titel is afgelopen, dan valt de behandeling onder de Zorgverzekeringswet. Je behandeling wordt dan betaald op basis van het aanvullende verzekeringspakket dat je bovenop je basisverzekering hebt afgesloten.

Voorkom verrassingen

Ga na voor welke vergoeding je in aanmerking komt en wat je zelf moet betalen. Doe dit voordat je een behandeling start. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De Woenselse Poort mag je pas in behandeling nemen als je een zorgverzekering, geldig ID, paspoort of verblijfsvergunning hebt. Een basiszorgverzekering is verplicht. Heb je deze nog niet, dan raden we je aan om deze zo snel mogelijk af te sluiten. Zo voorkom je een boete.

Eigen risico

Er geldt een verplicht eigen risico dat door de zorgverzekering wordt opgelegd.

Lees meer op ggze.nl

De rekening

De kosten voor je behandeling na afloop van de forensische titel worden door De Woenselse Poort gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

Lees meer

Zorgverzekering verplicht

De Woenselse Poort mag je pas in behandeling nemen als je een zorgverzekering hebt.

Lees meer op ggze.nl