De Woenselse Poort en de Pompestichting ontwikkelden een app die een grote stap voorwaarts zet op het gebied van zelfreflectie, zodat forensisch psychiatrische cliënten meer regie kunnen nemen in de eigen behandeling. De app, zelfscore-app genoemd, is gebaseerd op verplicht gestelde risicotaxatie-instrumenten. Cliënten kunnen zichzelf in beeld brengen, 'scoren' en met het team rond de tafel gaan om te praten over gezamenlijke behandeldoelen.

Zelfscore app werkt

Ervaringsdeskundigen geven aan dat de app aanzet tot nadenken over jezelf en uitnodigt om vragen te stellen aan het behandelteam. Het is een uitstekend instrument om te gebruiken bij bestaande behandelingsmethoden in de forensische psychiatrie.

Kwaliteit Forensische Zorg

Het programma Kwaliteit Forensiche Zorg (KFZ) ondersteunt en subsidieert deze e-health toepassing binnen de forensische zorg. Binnen het KFZ werken alle professionals in de forensische zorg samen aan het verhogen en optimaliseren van de kwaliteit van de forensische zorg. Zo ontstaat er betere zorg en een veiliger samenleving. 

Lees meer op de website van KFZ

Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Bekijk alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht

Naar het overzicht

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken