Een tbs'er op verlof die een ernstig misdrijf pleegt, of een crimineel die dwangverpleging krijgt opgelegd. Forensische psychiatrie is vaak onderwerp in de media en is soms aanleiding voor publieke ophef. Helaas zijn de feiten daarbij niet altijd even scherp. Maar hoe vaak gebeurt het eigenlijk? Wat betekent het, hoe werkt het, en met welk resultaat?

Forensische psychiatrie is psychiatrie voor mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen en psychiatrische zorg behoeven. En er is veel meer dan alleen TBS. De zorg kan vrijwillig zijn, door justitie als voorwaarde worden gesteld of in een vonnis worden opgelegd. In Eindhoven wordt forensische zorg verleend door De Woenselse Poort. Matty Timmermans en Paul Ter Horst zijn verbonden aan deze Forensisch Psychiatrische Kliniek. Samen met ervaringsdeskundige Toon Walravens geven zij tijdens deze lezing een inkijkje in deze bijzondere vorm van psychiatrie.

Aanmelden

Kom op vrijdag 6 april van 19.15 tot ongeveer 21.00 uur naar de lezing in Bibliotheek Eindhoven. Je vindt de Bibliotheek aan de Emmasingel 22 in Eindhoven. De toegang is gratis. Meld je wel even aan bij de bibliotheek. 

 

Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Bekijk alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht

Naar het overzicht

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken